VIII edycja TargĂłw Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich SweetTARGi to kolejna branĹźowa impreza w tym sezonie, na ktĂłrej prezentuje siÄ firma Hard - Ice. Polski producent urzÄ dzeĹ do wytwarzania lodĂłw przedstawia w Katowicach swojÄ bogatÄ ofertÄ, na ktĂłrÄ skĹada siÄ juĹź w sumie 15 profesjonalnych modeli maszyn.
Targi ruszyĹy w sobotÄ - 25 marca. ZakoĹczenie i finaĹ imprezy zaplanowano na 27 marca. To jeden z waĹźniejszych eventów w polskiej branĹźy cukierniczej. W ubiegĹym roku SweetTARGi, zgromadziĹy 140 wystawców i odwiedziĹo je blisko 5 tysiÄcy miĹoĹników sĹodkoĹci.
Tegoroczna edycja zostaĹa zorganizowana w MiÄdzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach, a jej organizatorzy zadbali o wiele atrakcji i konkursów. BÄdÄ mistrzostwa baristów czy pokazy dekorowania wielkanocnych jaj. Nie zabraknie szkoleĹ i seminariów.
- Jest to dla nas okres szczególny, poniewaĹź dosĹownie za chwilÄ rozpoczynamy kolejny sezon. Za nami otwarcia juĹź pierwszych lodziarni, niebawem bÄdÄ kolejne. To tak naprawdÄ jest moment kulminacyjny, jeĹźeli chodzi o sprzedaĹź urzÄ dzeĹ naszej marki. WĹaĹnie teraz nasi potencjalni klienci podejmujÄ decyzje o otwieraniu swoich biznesów, a co za tym idzie o zakupie sprzÄtu - mówi Paulina Czaplejewicz, manager Hard – Ice.
Najbardziej rozbudowana jest oferta maszyn do produkcji lodowych Ĺwiderków. Ten rodzaj lodów zyskaĹ masowÄ popularnoĹÄ dziÄki najwiÄkszej obecnie sieci lodziarni franczyzowych w Europie - „Lody Bonano”. Wszystkie urzÄ dzenia w nich uĹźywane pochodzÄ wĹaĹnie od tego polskiego producenta.
Tym razem Hard – Ice osobom, które odwiedzÄ SweetTARGi chce zaprezentowaÄ swoje nowoĹci. PierwszÄ z nich jest model Maxi Freeze, w którym zainstalowano innowacyjny system mroĹźenia „Multi point” i bardzo wydajnÄ sprÄĹźarkÄ.
- MogÄ ĹmiaĹo powiedzieÄ, Ĺźe konstrukcja tej maszyny zrewolucjonizowaĹa branĹźÄ lodowÄ . SprzÄt bowiem odznacza siÄ zwiÄkszonÄ wydajnoĹciÄ . DziÄki Maxi Freeze lodziarnia pracuje sprawniej i na pewno szybciej wydaje kolejne porcje lodów swoim klientom – podkreĹla Paulina Czaplejewicz.
W ciÄ gu godziny Maxi Freeze jest w stanie wyprodukowaÄ 420 lodów. KolejnÄ nowoĹciÄ w ofercie Hard - Ice jest model Eskimo.
- To najbardziej zaawansowana i peĹna niespotykanych dotÄ d, innowacyjnych rozwiÄ zaĹ maszyna. W ciÄ gu zaledwie godziny Eskimo moĹźne wytworzyÄ prawie póĹ tysiÄ ca porcji lodów. To zupeĹnie inny puĹap i inna jakoĹÄ. Takich parametrów jak Eskimo nie posiadaĹo dotÄ d Ĺźadne urzÄ dzenie dostÄpne na rynku – zapewnia Paulina Czaplejewicz.
Poza maszynami do produkcji lodów amerykaĹskich w tegorocznej ofercie Hard - Ice znajdujÄ siÄ równieĹź urzÄ dzenia do lodów wĹoskich.
- W tej dziedzinie równieĹź mamy nowe produkty. WyróĹźniajÄ siÄ przede wszystkim unikalnym systemem sterowania pompami do napowietrzania, dziÄki czemu, choÄ wydawaĹo siÄ to wrÄcz niemoĹźliwe, ale serwowane lody wĹoskie wykazujÄ jeszcze bardziej aksamitnÄ konsystencjÄ i lekkoĹciÄ – zapewnia manager z Hard – Ice.
W staĹej sprzedaĹźy Hard – Ice znajdujÄ siÄ obecne na rynku juĹź od kilku sezonów maszyny do lodów gaĹkowych, granitory oraz urzÄ dzenia wykorzystywane do produkcji shake'ów.
- Zarówno nowe modele urzÄ dzeĹ, jak i te które sÄ od dawna w naszej ofercie spotykajÄ siÄ z ogromnym zainteresowanie naszych klientów. JesteĹmy obecni juĹź nie tylko na polskim rynku, ale teĹź w lodziarniach, które funkcjonujÄ na poĹudniu Europy – m.in. w Hiszpanii i Grecji – mówi Paulina Czaplejewicz.
Link do strony artykułu: https://badaniamarketingowe.wirtualnemedia.pl/centrum-prasowe/artykul/hard-ice-na-targach-cukierniczych-w-katowicach